چرا به این گیاه بادام زمینی می گویند؟
🌼 گیاه بادام زمینی رو دیده بودید؟👆👆
بادام زمینی : PEANUT
نام علمی: ARACHIS HYPOGAEA
خانواده : بقولات FABACEAE
راسته: باقلاسانان/تیره: باقلاییان
بومی منطقه آمریکای جنوبی (پاراگوئه، برزیل و بولیوی)
نام های دیگر :
groundnut ، earthnuts، ground nuts، goober peas، monkey nuts، pygmy nuts، pig nuts
🔷 در حال حاضر چین با سهم تولید ۴۱/۵٪ ، بزرگترین تولید کننده بادام زمینی در جهان است. بعد از آن هند(۱۸/۲٪ ) و آمریکا(۶/۸٪) قرار دارند.
❓چرا به این گیاه بادام زمینی می گویند؟
بادام زمینی گیاهی علفی و یکساله بوده که ارتفاع آن به ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر می رسد. برگ های آن متقابل، پَرمانند با چهار برگچه که دو به دو روبروی هم قرار گرفته اند و برگ انتهایی ندارند. گلها زرد- قرمز هستند. بعد از گرده افشانی، ساقه گل دهنده کشیده می شود به طوری که خم شده تا به زمین برسد و تخمدان با زمین تماس پیدا کند. بعد از آن، رشد ساقه گل دهنده باعث می شود تخمدان به درون زمین رفته و میوه آن در درون غلاف هایی در داخل زمین تشکیل شود.
هر غلاف معمولا بین یک تا چهار دانه دارد. گل های بادام زمینی به صورت جانبی و در گل آذین های خوشه ای رشد می کنند. پس از گرده افشانی گل ها پژمرده شده و از بین می روند. میوه درون پوسته های چروکیده و خشکی تشکیل می شود.
🔹غلاف ها ۱۲۰ تا ۱۵۰ روز بعد از کاشت دانه می رسند. اگر برداشت زود صورت گیرد دانه های درون غلاف نرسیده باقی می مانند و در صورت برداشت دیرهنگام غلاف ها از ساقه جدا شده و در هنگام برداشت در داخل خاک باقی می مانند.
🔹برداشت بادام زمینی با استفاده ماشین های مخصوصی انجام می شود که می تواند بوته را درست از زیر قسمت غلاف ها بردارد. این ماشین بوته را اَلَک کرده تا تنها دانه ها باقی بمانند. پس از آن دانه از پوست جدا می شوند.
👈 بادام زمینی که امروزه کشت می شود در واقع هیبرید (دو رَگه) از دو گونهٔ
A. duranensis و A. ipaensis
و یک «آلوتتراپلوئید» است.
🌐 nargil.ir با تغییر