زیست شناسی

علمی و آموزشی

زیست شناسی

علمی و آموزشی

زیست شناسی

فالموت فی حیاتکم مقهورین ،
و الحیاة فی موتکم قاهرین
زندگی آن است که بمیرید و پیروز باشید و مردن آن است که زنده‏ باشید و محکوم دیگران.
نهج البلاغه ، خطبه 51

الکترو شوک درمانی

پنجشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۸، ۰۶:۵۶ ب.ظ

💥الکترو شوک درمانی یا ECT

(Electro Canvulse Therapy)


آیا می دانید؛ الکتروشوک درمانی چیست و چگونه عمل می کند؟

روش «الکتروشوک درمانی / Electroconvulsive therapy» برای درمان افسردگی حاد و اختلال دوقطبی استفاده می‌شود و یکی از بدنام‌ترین درمان‌های روانپزشکی در تاریخ این رشته است. این درمان که شامل اتصال جریان برق به مغز است در تصور عموم مردم اقدامی وحشیانه و خشن به شمار می‌رود که تنها منجر به آزار بیمار می‌شود اما در گذر زمان این درمان ارتقا یافته است و با حذف جنبه‌های منفی آن اکنون پزشکان از آن برای درمان موثر بیمارانی استفاده می‌کنند که نسبت به سایر درمان‌ها واکنش مناسب را نداشته‌اند.


Image result for ‫الکتروشوک درمانی‬‎


عبور دادن یک جریان الکتریکی محرک از مغز بیمار به مدت یک دهم تا یک ثانیه برای تولید یک تشنج بزرگ می باشد. در این روش جریان ضعیف برق DC از طریق دو الکترود که در دو طرف پوست سر نصب می شوند عبور داده می شود که معمولاً این جریان بین ۲۰۰ میلی آمپر تا ۱۶۰۰ میلی آمپر بوده و مدت زمان آن بین ۱ تا ۶ ثانیه است که بنابر تشخیص پزشک انجام می شود. معمولاً بعد از بازگشت هوشیاری بیمار پس از انجام الکتروشوک درمانی حالات گیجی و فراموشی خیلی ضعیف در بیمار به وجود می آید که بعد از حدود یک ساعت یا بیشتر از بین می رود. در صورت تکرار جلسات ممکن است بیمار دچار حالات گم گشتگی شود که این حالات پس از اتمام جلسات به تدریج بهبود خواهند یافت.


مکانیسم ECT : تا کنون مکانیسم ECT به درستی شناخته نشده است اما مطالعات نشان می دهد که ECT تغییرات شیمیایی و فیزولوژیک در سلول های مغز بیمار، شبیه تغییراتی که به دنبال مصرف داروهای ضدافسردگی ایجاد می شود را باعث می شود.

موارد استفاده ECT : شایع ترین مورد استفاده ECT اختلال افسردگی شدید است.
همچنین در موارد زیر همچنین به کار برده می شود :
- در بیمارانی که به دارو پاسخ مناسبی نداده اند
- در ﺑﻴﻤﺎﺭﺍﻧی ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﻭﺟﻮﺩ ﺑﻴﻤﺎﺭی جسمی نمی ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺍﺯ ﺩﺍﺭﻭﻫﺎی ﺿﺪ ﺍﻓﺴﺮﺩگی ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﻨﺪ.
- افرادی که میل به خودکشی یا دیگرکشی شدید دارند.
- در خانم های حامله که مصرف داروهای ضد افسردگی برایشان خطرات جانبی به همراه دارد و یا بیمارانی که دارای علائم اسکیزوفرنی حاد هستند.

تیم درمان : ﺍﻳﻦ ﺩﺭﻣﺎﻥ ﺗﻮﺳﻂ تیمی ﻣﺘﺸﻜﻞ ﺍﺯ ﺭﻭﺍﻧﭙﺰﺷﻚ، ﻣﺘﺨﺼﺺ ﺑﻴﻬﻮشی ، کارشناس مسئول اتاق ECT و ﭘﺮﺳﺘﺎﺭﺍﻥ ﺁﺯﻣﻮﺩﻩ ﻭ ﻣﺠﺮﺏ ﺻﻮﺭﺕ می ﮔﻴﺮﺩ.


http://www.migna.ir/news/46651

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۸/۰۳/۱۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی